Ефектът, който очакваме от налагане на таван на цените, е

...
 Ефектът, който очакваме от налагане на таван на цените, е
Коментари Харесай

Христо Проданов: Няма да позволим на служебния кабинет да реже доходи и социални придобивки

 izbori_2023_v1_014

 

„ Ефектът, който чакаме от налагане на таван на цените, е подобен, какъвто се реализира в редица европейски страни - позитивен за семействата. Замразяване на цените би трябвало да има, тъй че хората да могат по-спокойно да посрещат главните си потребности и да претърпяват. Виждаме тази мярка като краткотрайна в границите на три месеца, тъй че инфлацията и цените да бъдат успокоени. “

Това съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия и лидер на социалистите в 23 МИР София – Христо Проданов.

Той уточни, че в бюджета за 2023 година би трябвало да бъдат включени главните политики, тъй че дълготрайно инфлацията да бъде овладяна, а приходите да бъдат увеличени, с цел да могат хората да живеят умерено и обикновено. Проданов напомни острата реакция на Българска социалистическа партия към апокалиптичните прогнози на служебния финансов министър, съгласно които страната е „ изправена пред банкрут “, а „ бюджетният недостиг е надхвърлен “: „ Това няма по какъв начин да бъде правилно. Още тогава декларирахме, че тя и виновните институции, би трябвало да опровергаят тази неистина “, разяснява социалистът и уточни, че в изискванията на висока инфлация, приходите от Данък добавена стойност и от акцизи би трябвало да са по-високи.

„ Ако средствата от бюджета бъдат изразходвани рационално – ще има пари за обществени разноски, за преизчисление на пенсиите, за финансови разноски “, изясни още той.

Проданов отхвърли изказванията, че обществените нараствания са повода за нарастване на недостига: „ Въпреки нарастванията и невижданата обществена политика, която не беше провеждана в последните повече от 15 години, ние успяхме да създадем недостиг, който да покрива Маастрихтските критерии - 2.9%. “

Водачът на партията в 23 МИР разяснява и влизането в Еврозоната, като уточни, че позицията на Българска социалистическа партия е, че България не е подготвена и към момента не покрива критериите за въвеждане на еврото. Той изрично съобщи, че партията няма да поддържа промени в данъчната система, както и няма да поддържа „ стягане на коланите, което е в основата на апокалиптичната картина, начертана от служебния министър на финансите “.

„ Ако има даже и най-малък план за такова нещо, Българска социалистическа партия ще бъде твърдо срещу това, тъй като ние имаме вяра, а към този момент имаме и съответни данни, че бюджетът ще бъде с 4 милиарда повече от настоящия бюджет, т.е. ще има пари за увеличение на приходите на хората, което за нас ще бъде главно, водещо и ще се съпротивляваме по всевъзможен метод, в случай че има оферти за орязване на приходи и на обществени придобивки. Изобщо не сме съгласни с предлаганото от служебното държавно управление “, добави той.

Проданов разяснява и проведения от Българска социалистическа партия референдум срещу нахлуване на джендър идеологията в учебните заведения: „ Настояваме джендър идеологията да не бъде в образователните стратегии. Децата, след навършване на 18 години, когато са независими и виновни за своите дейности, могат да се дефинират за каквито желаят. Ние сме твърдо срещу Истанбулската спогодба, това е ясна позиция на Българска социалистическа партия от доста време. Решението на Екологичен потенциал да задължи Европейския съвет да ратифицира Истанбулската спогодба в шестте страни в Европа, сред които и България, в които не е утвърдена, ни подтикна да повдигнем тази тематика. Тази идеология с бърза мощ навлиза в живота в България, в Европа и на всички места “, разясни той.

Водачът на листата на социалистите в 23 МИР София уточни, че Българска социалистическа партия е „ за “ поддържане на неутралитет и „ срещу “ замесване на България като страна във войната, както и „ за “ спокойно разрешаване на спора и социалистите ще продължат да отстояват тази позиция с всички сили и средства. Той изрази вяра „ Българска социалистическа партия за България “ да има много по-голяма парламентарна група в идващия парламент, с цел да може да предотврати сходни решение за въвличане на България във военния спор.

„ За страдание обаче в 48 Народно събрание се откри болшинство – така наречен „ коалиция на войната “, която съумя да прокара такова решение. Точно за това е значимо хората на 2 април да гласоподават практично, а не прочувствено. Ако са твърдо срещу въвличането на България в спора – Българска социалистическа партия потвърди, че извършва това, за което е дала обещание да се бори. Гласувайте с номер 1 на идните избори “, прикани социалистът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !       

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР